Ny älgdragarmodell lanseras

Lennartfors (JJ) Järnhästen är en klassisk älgdragare. Nu lanseras en ny modell av slitvargen från 1984 av dalslandsföretaget Lennartsfors. Den nya modellen kallas Flex.

Nu finns en ny förbättrad modell av järnhästen på marknaden.

Flex har till skillnad från ursprungsmodellen Järnhästen som kom redan 1984, hydraulik och flyttbart fäste.  Företaget lyssnat på användarna och nu förenklat köregenskaperna.

– Fästet flyttas manuellt, men här finns även möjligheten att utrusta maskinen med en hydraulisk kolv. Det ger i sin tur förenkling av justering av läge och medger också att ett tippflak kan monteras på ett enkelt sätt. Den nya tekniken gör att man även kan komplettera med hydraulhammare eller borr Företaget kommer framöver att fortsätta utveckla fler tillbehör med Flexmodellen som bas, säger Dick Henriksson till tidningen Dalslänningen.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser