Nu släpps oumbärlig fälthandbok för jakthundsägaren

Ni som läser Journalen regelbundet har mött Anna Pamuk tidigare. I varje nummer svarar hon på läsarfrågor och tar upp relevanta ämnen för jakthundsägare. Idag släpps hennes stora guide till vård och vårdförebyggande insatser för jakthundar - Hela jakthunden.

Boken Hela jakthunden handlar om våra jakthundar, vad som gör de speciella och hur vi jakthundsägare tar hand om dem på bästa möjliga sätt. Den handlar om vad du ska göra för att din jakthund ska må bra och för att den ska kunna jaga utifrån sin fulla kapacitet.

Med rätt kunskap skyddar du inte bara hunden från onödiga sjukdomar och skador utan vet också hur och när du ska agera i en akutsituation.

Boken är skriven utifrån Anna Pamuks veterinärvardag och med verkliga fall som läroexempel. Den är i första hand tänkt som en praktisk guide för alla jakthundsägare och jägare, både för hemmabruk och som uppslagsbok ute i skog och mark. Men även för den vetgirige som vill lära sig mer om jakthundars hälsa och omvårdnad.

Många av avsnitten i boken har Anna Pamuk snuddat vid tidigare i sina reportage i Jaktjournalen men nu utvecklar hon sitt resonemang ytterligare och dessutom får man som läsare och jakthundsägare alla tips och råd samlade på ett och samma ställe. Jaktjournalens redaktör Per Jonson har bidragit med ett flertal av bilderna i boken.

Anna Pamuk kommer finnas på plats i Jaktjournalens monter på Elmia Game Fair. Tecknar du en ny prenumeration eller förlänger din nuvarande på mässan, får du Hela Jakthunden på köpet.

 

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sköt ko och tog ut foster

Jägaren ska ha skjutit på två kor. Den ena dog och den sprättade han upp och tog ut ett foster ur. Den andra kon skadesköts och fick avlivas.

Bröd i björnmage faktor vid utredning om jaktbrott

Med 300 björnbesiktningar under sin tid som naturbevakare har Hans Olov Hansson sett hur maginnehållet på fällda björnar skiftat med åren. – Nu för tiden är mycket vanligt med processad mat i magen. Men enligt miljöåklagare Åse Schoultz är brödet i magen på björnen "en faktor" vid utredning om jaktbrott.
ANNONS ▼

Annonser