Nu ska de rusta skjutbanan

Karlsborg(JJ) Skjutbanan i Forsvik används av många jägare. Men polisen dömde ut den i höstas. Nu har dock medlemmarna beslutat sig för att rusta upp den.

Flera åtgärder ska nu vidtas för att få banan godkänd igen.
– Markägaren ställer upp mycket och har tagit bort träd och sly. Vi ska gräva upp vallen, rensa sly och lägga på ett lager med flis. Blendern ska vi byta ut och sätta plåt som bekläs med trä, säger Ove Ljung, Fredrick Johansson och Joakim Leijon, som är med i arbetsgruppen i Forsviks jaktskytteklubb, till Skaraborgs Allehanda/sla.se.

De är dock missnöjda med hur polisen hanterat det hela. Trots att polisen dömde ut banan så kunde de inte ge information om vilka åtgärder som måste vidtas på banan. Polisen menade att den informationen kunde hämtas via Svenska Jägareförbundet.

Sedan fick de ett e-post meddelande från polisen om att något tillstånd inte kommer att ges även om banan rustas så den uppfyller säkerhetsföreskrifterna i SäkB.

Nu har man ansökt om pengar både från kommunen och länsstyrelsen för upprustningen. Men eftersom man inte har tid att vänta på besked hoppas man nu att både medlemmar och sponsorer kan ge bidrag så att arbetet kan komma igång.
Det här rapporterar Skaraborgs Allehanda/sla.se.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT
ANNONS ▼

Annonser