Nu har danskt stängsel mot svinpest börjat byggas

På måndagen inleddes arbetet med att sätta upp ett cirka 70 kilometer långt stängsel på gränsen mellan Danmark och Tyskland. De danska myndigheterna försöker stoppa afrikansk svinpest.

De danska myndigheterna tar krafttag för att stoppa afrikansk svinpest. Arkivbild: Gettyimages

Land Lantbruk skriver att det är ett kraftigt ståltrådsstängsel som grävs ned en halvmeter i marken och blir en och en halv meter högt. Ett 20-tal öppningar kommer det att finnas, så att människor kan passera stängslet.

Den danska regeringen har avsatt nästan 124 miljoner danska kronor för att hindra afrikansk svinpest att komma in i landet.

Om sjukdomen upptäcks i Danmark blir det stopp för export av danskt fläskkött utanför Europa. Det skulle innebära en intäktsförlust på elva miljarder kronor för de danska grisbönderna.

Afrikansk svinpest drabbar vildsvin och tamgrisar och leder till döden för smittade djur.

AKTUELLT

Ny hundpejl från WeHunt

WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.

Annonser