Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Stövar-SM för rävhundar består av ett elitprov (Särskilt rävprov). De tio deltagande stövarna släpps imorgon och på söndag och den som ihop bästa tiden samt får högst egenskapspoäng tar hem mästerskapstiteln.

Jaktjournalen kommer liverapportera från provrutorna båda provdagarna. Du som sitter hemma och ändå vill följa din favorit kan enkelt göra det genom att gå in på vår SM-sida.

På Jaktjournalens Facebooksida kommer vår reporter på plats, Joakim Martinsson att direktsända inslag med de deltagare han hakar på.

Streamingtjänsten Bearplay.se har också riggat upp en studio på förläggningen där de kommer ha direktsända inslag med start redan i dag.

Klicka här för att komma till vår SM-sida>>

Tidschema

Fredag

17:00 Direktsändning från studion med gäster

17.30 Invigning av SM-tävlingen, lottning av domare och provrutor

Lördag

08.00 Hundarna släpps

10.00, 11.00, 16.00, 17:00, 18:00 Direktsändning från studion med gäster

15.00 Provtiden ute

17:00 Kollegium och därefter resultatpresentation

Söndag

08:00 Hundarna släpps

10:00, 11:00, 16:00, 17:00 Direktsändning från studion med gäster

15:00 Provtiden ute

17:00 Kollegium med efterföljande prisutdelning

 

 

 

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

REPLIK: Stövarklubben har full transparens

I en replik svarar Styrelsen för Svenska Stövarklubben att klubben har full transparens i ekonomin och att den sköts på ett ansvarsfullt sätt. Styrelsen skriver också att det anordnas mycket aktiviteter och att insändaren var osmaklig och publiceringen anmärkningsvärd.

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼