Nu blir jägarexamen digital

Kungsbacka (JJ) Jägarexamens teoretiska prov ska bli säkrare och modernare med ett digitaliserat prov. Beslutet är ett så kallat inriktningsbeslut och nu startar arbetet med att digitalisera teoriprovet, skriver Naturvårdsverket i ett pressmeddelande.

Beslutet har föregåtts av ett arbete där Naturvårdsverket har tittat på brister i det teoretiska provet och föreslagit förbättringar utifrån dem. Den förstudien är nu grund för det fortsatta arbetet.

– Nu ska vi arbeta vidare med att hitta den bästa digitala lösningen för jägarexamens teoriprov. Bland annat tittar vi på andra digitala prov, till exempel körkortsprovet och på olika former av digitala lösningar. Utgångspunkten har hela tiden varit att kvaliteten på provet ska höjas så att det motsvarar vad Naturvårdsverket anser är rimligt samt når en nivå som provtagare och förbund förväntar sig, säger Nils Mårtenson på Naturvårdsverket.

– Förstudien som vi gjorde inför beslutet tittade på dagens problem och möjliga lösningar på dem. Med det i ryggen har vi nu bestämt att digitalisera så nu tar arbetet vid där vi tittar på hur det ska ske på bästa sätt, säger Nils Mårtenson.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser