Nu blir det rådjur till lunch på Riastugan i Falun

Falun (JJ) Anders Wiklund och hans jaktkompisar i Falu viltförvaltning sprider glädje bland utsatta människor i Falun. På torsdagen levererades tre styckade rådjur till Riastugan där de ska bli mat åt exmpelvis hemlösa och missbrukare.

Två av rådjuren som ska bli lunch på Riastugan. Till vänster jägaren Wiklund. Foto: Mikael Moilanen och privat

Anders Wiklund är eftersöksanvarig i Falun och har kämpat ihärdigt för att få till tätortsnära jakt på marker som tillhör kommunen och privata markägare.

Jakten organiseras av Falu viltförvaltning som är ett nätverk där ett 20-tal jägare är aktiva.

Anders Wiklund ser en potential att minska viltolyckorna drastiskt.

– Vi sköt 40 rådjur i fjol och vi säljer ingenting av köttet. De privata markägarna får sin del och så kändes det fint att få göra en goodwill-insats och skänka kött till Riastugan, säger Anders Wiklund

Richard Forsman, Riastugan.

Rådjursgryta på tisdag

Rickard Forsman jobbar på Riastugan som drivs av föreningen Hela människan. Där är hemlösa, missbrukare och alla som känner att de vill vara del av gemenskapen välkomna.

– Fantastiskt – vi har inga stora pengar att röra oss med i vår verksamhet. Jag har precis benat ut en massa kött och på tisdag blir det viltgryta på rådjur, berättar Richard Forsman.

Nu kommer Riastugans matgäster att få äta förstklassigt viltkött för 40 kronor per portion på luncherna.

– Det är extra roligt att vi får del av det viltvårdsprojekt som Anders och de andra jägarna driver i Falun, säger Richard Forsman.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser