Nu blir det rådjur till lunch på Riastugan i Falun

Falun (JJ) Anders Wiklund och hans jaktkompisar i Falu viltförvaltning sprider glädje bland utsatta människor i Falun. På torsdagen levererades tre styckade rådjur till Riastugan där de ska bli mat åt exmpelvis hemlösa och missbrukare.

Två av rådjuren som ska bli lunch på Riastugan. Till vänster jägaren Wiklund. Foto: Mikael Moilanen och privat

Anders Wiklund är eftersöksanvarig i Falun och har kämpat ihärdigt för att få till tätortsnära jakt på marker som tillhör kommunen och privata markägare.

Jakten organiseras av Falu viltförvaltning som är ett nätverk där ett 20-tal jägare är aktiva.

Anders Wiklund ser en potential att minska viltolyckorna drastiskt.

– Vi sköt 40 rådjur i fjol och vi säljer ingenting av köttet. De privata markägarna får sin del och så kändes det fint att få göra en goodwill-insats och skänka kött till Riastugan, säger Anders Wiklund

Richard Forsman, Riastugan.

Rådjursgryta på tisdag

Rickard Forsman jobbar på Riastugan som drivs av föreningen Hela människan. Där är hemlösa, missbrukare och alla som känner att de vill vara del av gemenskapen välkomna.

– Fantastiskt – vi har inga stora pengar att röra oss med i vår verksamhet. Jag har precis benat ut en massa kött och på tisdag blir det viltgryta på rådjur, berättar Richard Forsman.

Nu kommer Riastugans matgäster att få äta förstklassigt viltkött för 40 kronor per portion på luncherna.

– Det är extra roligt att vi får del av det viltvårdsprojekt som Anders och de andra jägarna driver i Falun, säger Richard Forsman.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Ny hundpejl från WeHunt

WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.

Annonser