Nu är det dags för Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Fem lyckliga jägare är just nu på väg till norra Jämtland och fantastiska älgmarker. Det är dags för Jaktjournalens Vinnarjakt.

Jaktjournalens chefredaktör, Holger Nilsson, och hans jämthund Ivar är på väg till vår Vinnarjakt. Foto: Per Jonson

– Vi jagar tre dagar, onsdag, torsdag och fredag, och det är avlysningsjakt så det finns gott om älg att skjuta. Utmaningen är att fördela det mellan tjurar och kor och också kalv, som kan vara svårt i björntäta marker, säger Jaktjournalens chefredaktör, Holger Nilsson.

De fem vinnarna har lottats fram bland Jaktjournalens prenumeranter. De kommer att få jaga på fantastiska älgmarker i Ströms Vattudal, mitt emellan Svaningen och Lidsjöberg. Där faller ofta riktigt stora älgar och björnobsar förekommer så gott som årligen.

Restriktionen är dock att älgar med mer än tio taggar inte får skjutas i september.

Egen proffskock

Jakten får extra guldkant eftersom en handfull mycket duktiga hundar och hundförare engagerats i jakten.

– Så gott som alla är jaktchampions och har exempelvis mycket bra sök, som krävs på de här breddgraderna, säger Holger Nilsson.

Vildmarkskocken Claes Staffas från Linghed är som vanligt kontrakterad och han kommer att se till att vinnarjägarna får förstklassig förtäring.

– Vid 19.30-tiden tisdag kväll sänder vi live på vår facebooksida och presenterar alla jägarna som deltar i Vinnarjakten. Det kommer också dagliga rapporter från jakten, både i webbtidningen och på Facebook, säger Holger Nilsson.

Ett större reportage från jakten kommer att publiceras senare i papperstidningen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Efterlängtad växelsats i kaliber .22 LR till Blaser R8

Som det har väntats och spekulerats om och när en .22 LR pipa skulle komma för att göra Blaser R8 familjen komplett. Nu är växelsatsen här och den lämnar ingen oberörd. Extremt bra precision och möjligheten att mängdträna med det vanliga jaktgeväret är värt sitt pris.

Laga en mustig älggryta

6 portioner ca 2 timmar Ingredienser: 1 kg grytbitar av älg salt och peppar ca 2 msk vetemjöl smör till stekning 3 dl vatten 2 gula lökar 2 morötter 125 g rotselleri ca 3 dl porter 1 tärning grönsaksbuljong 8 enbär 2 krm timjan 1 lagerblad 2 msk svartvinbärsgelé Garnering: 225 g färska kantareller hackad
ANNONS ▼

Annonser