Nu är det dags för Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Fem lyckliga jägare är just nu på väg till norra Jämtland och fantastiska älgmarker. Det är dags för Jaktjournalens Vinnarjakt.

Jaktjournalens chefredaktör, Holger Nilsson, och hans jämthund Ivar är på väg till vår Vinnarjakt. Foto: Per Jonson

– Vi jagar tre dagar, onsdag, torsdag och fredag, och det är avlysningsjakt så det finns gott om älg att skjuta. Utmaningen är att fördela det mellan tjurar och kor och också kalv, som kan vara svårt i björntäta marker, säger Jaktjournalens chefredaktör, Holger Nilsson.

De fem vinnarna har lottats fram bland Jaktjournalens prenumeranter. De kommer att få jaga på fantastiska älgmarker i Ströms Vattudal, mitt emellan Svaningen och Lidsjöberg. Där faller ofta riktigt stora älgar och björnobsar förekommer så gott som årligen.

Restriktionen är dock att älgar med mer än tio taggar inte får skjutas i september.

Egen proffskock

Jakten får extra guldkant eftersom en handfull mycket duktiga hundar och hundförare engagerats i jakten.

– Så gott som alla är jaktchampions och har exempelvis mycket bra sök, som krävs på de här breddgraderna, säger Holger Nilsson.

Vildmarkskocken Claes Staffas från Linghed är som vanligt kontrakterad och han kommer att se till att vinnarjägarna får förstklassig förtäring.

– Vid 19.30-tiden tisdag kväll sänder vi live på vår facebooksida och presenterar alla jägarna som deltar i Vinnarjakten. Det kommer också dagliga rapporter från jakten, både i webbtidningen och på Facebook, säger Holger Nilsson.

Ett större reportage från jakten kommer att publiceras senare i papperstidningen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Backgårdens Ammi laddad med jakt och skönhet

Fyraåriga gråhundstiken SE J(LÖ)CH SUCH Backgårdens Ammi fick bästa tänkbara start i livet när Bertil Sandin, Sandared, valde henne vid åtta veckors ålder. Före två års ålder presterade hon tre höga jaktprovsettor och med fin exteriör blev hon också snabbt utställningschampion.

Vi testar CZ 457 Lux

CZ presenterar en intressant utveckling från CZ 455 med flera förbättringar och bibehållet pipbytessystem!

Viltfärsgryta med heta korvar

4 pers 35 min 2 kryddiga korvar, t ex chorizo 400 g viltfärs rapsolja till stekning 1 stor gul lök 4 vitlöksklyftor 10 brysselkål, ca 200 g 150 g färska champinjoner 1 dl vitt vin 1 msk tomatpuré 3 dl kalvbuljong 2 dl grädde ca 1 tsk majsstärkelse salt och peppar 1 dl hackad persilja

Se när Fredrik fäller björnen

I går var Fredrik Johansson, Örnsköldsvik, i skogarna utanför Åsele och jagade björn. Efter ett par timmar kom jämthunden Dogge med björnen rätt på Fredrik som kunde skjuta den när den passerade vägen. På Fredriks gevär fanns dessutom en filmkamera monterad.

”Den delade premiären har lett till ännu mer hets”

Tobias Lundmark, Sorsele jagar björn men i år hann han och hans kamrater bara med en jaktdag. I går var deras hund sliten och fick vila och på eftermiddagen stängdes jakten temporärt i Västerbotten. Tobias är mycket besviken på den nya regeländringen.
ANNONS ▼

Annonser