Novemberprovet genomfört trots nysnö på flera håll

Falköping (JJ) Precis som i fjol bestämde sig vintern för att komma på besök till Falköping lagom till Novemberprovets genomförande, men trots vitt slask på några av områdena genomfördes provet som planerat. 18 förstapris delades ut bland de 140 provstarterna.

Full fart på stubben. Här strävhåret Pimens Charlie som startade i UKL. Foto: Per Jonson

Birger Knutsson, Västsvenska Vorstehklubben, var en av provledarna. Han är mycket nöjd med provdagarna trots snön som överraskade många av deltagarna när de vaknade på förläggningen i Falköping i lördags morse.

Eftersom ett 70-tal hundar startade både lördag och söndag fanns ett stort antal provmarker med tillgång på fasaner och rapphöns tillgängliga. Snön mötte en del av ekipagen under lördagen men på andra håll låg stubbarna bara och solen sken.

Under de två jaktprovsdagarna erhölls totalt 18 förstapris (sex förstapris i Unghundsklass, åtta förstapris i Öppen klass och fyra förstapris i Elitklass). Två hundar erövrade jaktchampionat; Fugleskogen`s Trinny samt Vijaga Prima.

Klicka här för fullständig resultatlista>>

Domare Mikael Sjöqvist (mitten) instruerar deltagarna. Foto: Per Jonson

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Bra utdelning första björnjaktdagen

Kungsbacka (JJ) Licensjakten på björn drog i gång i dag och det märks att det finns både gott om björn och duktiga jägare i de län där jakten pågår. Över 50 björnar fälldes första dagen.

Annonser