Norska fiskaren berättar om björndramat i Uvdal

NORGE(JJ). Den norska fiskaren som flydde från en björn och upp på ett tak har berättat för NRK.no om dramat. - Selvfølgelig var jeg redd, og adrenalinet kokte kraftig, säger Torstein Røisgaard till NRK.no.

Fisketuren kom att bli hans livs fiskehistoria. När han stod och fiskade såg han plötsligt brunbjörnen bara 50 meter bort vid ett vattendrag. Efter att han sakta backat från platsen sprang han sedan mot ett båthus.

Han berättar för NRK.no att han hörde ljudet av björnen bakom sig när han sprang.
Han misslyckades först med att komma upp på taket till båthuset, men till slut tog han sig upp.
Røisgaard räddades efter flera timmar av en helikopter.

Fotnot: Se även notis den 19/7.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser