Norsk senterpartist poserar i vargpäls – kommenterar i samband med rovdjursdemostration

– Det är ett varmt och gott och miljövänligt plagg som håller i många år, säger Sandra Borch i samband med rovdjursmanifestationen i förra veckan.

Sandra Borch i norska senterpartiet visar upp sin nya vargpäls.

På sociala medier visar Sandra Borch upp sin nya vargpäls, en bild som väckt reaktioner i både Norge och Sverige.

– Människor får såklart reagera, jag har full respekt för de som har en annan åsikt än jag, men samtidigt har man använt djur som kläder i många år. Och det vill man förhoppningsvis kunna göra i många, många år till, säger Sandra Borch till vgtv.no.

Sandra Borch blev invald i Stortinget 2017 för senterpartiet. I en kommentar till uppståndelsen skriver hon nu: ”Nu får det vara nog! Regeringen kör ännu en gång över folket och lokaldemokratin med rovdjurspolitiken. Vi kommer inte att ge oss!”

Läs också: Krönika: Heja Norge

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sköt ko och tog ut foster

Jägaren ska ha skjutit på två kor. Den ena dog och den sprättade han upp och tog ut ett foster ur. Den andra kon skadesköts och fick avlivas.

Bröd i björnmage faktor vid utredning om jaktbrott

Med 300 björnbesiktningar under sin tid som naturbevakare har Hans Olov Hansson sett hur maginnehållet på fällda björnar skiftat med åren. – Nu för tiden är mycket vanligt med processad mat i magen. Men enligt miljöåklagare Åse Schoultz är brödet i magen på björnen "en faktor" vid utredning om jaktbrott.
ANNONS ▼

Annonser