Norsk senterpartist poserar i vargpäls – kommenterar i samband med rovdjursdemostration

– Det är ett varmt och gott och miljövänligt plagg som håller i många år, säger Sandra Borch i samband med rovdjursmanifestationen i förra veckan.

Sandra Borch i norska senterpartiet visar upp sin nya vargpäls.

På sociala medier visar Sandra Borch upp sin nya vargpäls, en bild som väckt reaktioner i både Norge och Sverige.

– Människor får såklart reagera, jag har full respekt för de som har en annan åsikt än jag, men samtidigt har man använt djur som kläder i många år. Och det vill man förhoppningsvis kunna göra i många, många år till, säger Sandra Borch till vgtv.no.

Sandra Borch blev invald i Stortinget 2017 för senterpartiet. I en kommentar till uppståndelsen skriver hon nu: ”Nu får det vara nog! Regeringen kör ännu en gång över folket och lokaldemokratin med rovdjurspolitiken. Vi kommer inte att ge oss!”

Läs också: Krönika: Heja Norge

AKTUELLT

Rapport från Värmland inför Stövar-SM för rävhundar

I helgen avgörs Stövar-SM för rävhundar och ekipagen och arrangörsstaben samlas ikväll. Jaktjournalens webbradio fick en pratstund med tidningens utsände, Holger Nilsson, och ordföranden i Stövarklubben Värmland, Christer Andersson, om förutsättningarna.

Mustig och supergod älggryta

Att avnjuta en härlig älggryta efter en lyckad jaktdag kan vara det härligaste som finns. Vi jägare kan skatta oss lyckliga att ha det mest ekologiska och delikata köttet i frysen. Jaktjournalen kan dela med sig av ett riktigt härligt recept av älggryta som går hem hos både barn och vuxna. Ingredienser: 600 gram grytbitar

Blaser R8 Carbon Success – vi snackar extra allt!

Blaser har i sitt R8 system ett enormt utbud av kolvar, pipor och kalibrar. Man har under senare år lanserat nya modeller riktat mot kvinnliga jägare och skyttar. Dessa modeller, R8 Intuition-studsare och hagelbocken F 16 Intuition fungerar också väl för lite kortare manliga jägare. De senaste tillskotten i R8 familjen är en tumhålsstock i Carbonfiber och en pipa med inbyggd ljuddämpning. Den senare återkommer vi med en test så snart det går.

Bira – en sann norgehistoria

Vid injagning av skällande fågelhundar betonar många vikten av att de första fågeltagningarna blir rätt. Guri Malla´s Nob Bira vinnare av Skallkungtävlingen 2018 är ett exempel på motsatsen. Även om det går fel i början kan slutresultatet ändå bli perfekt.

Regeringen: Hundträning i vilthägn kan förbjudas

Regeringen flaggar för att det kan komma ett förbud mot jaktträning med hund på vilt i hägn. Men landsbygdsminister Jennie Nilssons politiskt sakkunnige, Janus Brandin, vill tona ned det hela. – Det är bara en notering regeringen gör, säger han till Jaktjournalen.

Annonser