Norsk senterpartist poserar i vargpäls – kommenterar i samband med rovdjursdemostration

– Det är ett varmt och gott och miljövänligt plagg som håller i många år, säger Sandra Borch i samband med rovdjursmanifestationen i förra veckan.

Sandra Borch i norska senterpartiet visar upp sin nya vargpäls.

På sociala medier visar Sandra Borch upp sin nya vargpäls, en bild som väckt reaktioner i både Norge och Sverige.

– Människor får såklart reagera, jag har full respekt för de som har en annan åsikt än jag, men samtidigt har man använt djur som kläder i många år. Och det vill man förhoppningsvis kunna göra i många, många år till, säger Sandra Borch till vgtv.no.

Sandra Borch blev invald i Stortinget 2017 för senterpartiet. I en kommentar till uppståndelsen skriver hon nu: ”Nu får det vara nog! Regeringen kör ännu en gång över folket och lokaldemokratin med rovdjurspolitiken. Vi kommer inte att ge oss!”

Läs också: Krönika: Heja Norge

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser