Norsk seger i NM för ledhund

Norge (JJ) Det blev norsk seger när Nordiska Mästerskapen för ledhundar avgjordes i helgen.

Norrmannen Noralf Torjul och Tjelderåsens VV Heidi vann de första nordiska mästerskapen för ledhund.

– Det är mycket starkare tradition med ledhund i Norge än i Sverige. Vi räknade ut att norrmännens tävlingsverksamhet är ungefär tio gånger så stor som vår, säger svenske lagledaren Tomas Lager.

Norrmannen Noralf Torjul segrade med 97 poäng. Bästa svenska ekipage blev Peter Åbom och Casper av brännhögda, som tog en delad tredjeplats med 88 poäng.

De individuella resultaten gjorde att Norge vann lagtävlingen.

Resultat NM Ledhund
1) Tjelderåsens VV Heidi 97 poäng, Noralf Torjul
2) Svart Hundens Nana Tm 90
3) Casper Av Brennhögda och Rugg 88
5) Lillaryds Embla 86
6) Smygarebäckens Stella 77
7) Biko 81 med ett andrapris
8) Kvileskogens PL Flinga 63 och en 3:a
9) Loshundens Hera 18
10) Mittsi 4 poäng

Bästa svenska ekipagen, från vänster: Peter Åbom, Casper av brännhögda, Joakim Aksell, Smygarebäckens stella, Björn Ahlstedt, Lillaryds Embla.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser