Jaktnyheter

Normarkprofiler utökar Frisports portfölj – introducerar helt nytt vapenmärke

Niclas Persson och Joachim Skytt har gått från Normark till Frisport. I dagsläget säljer Frisport inte vapen, men Niclas har ansökt om handlartillstånd.

Niclas Persson och Joachim Skytt har tillsammans 40 års erfarenhet av handel med jaktutrustning. Efter att Normarks jaktavdelning försvann i Malung, har de nu tagit sina kunskaper med sig till distributionsbolaget Frisport. Till sommaren hoppas Niclas kunna introducera ett helt nytt vapenmärke på marknaden.

"}}

Niclas Persson hade ansvarat för Normarks jaktavdelning i 25 år när det förra hösten kom besked om att företaget skulle lägga ner sin verksamhet i Malung.

Malungsbladet rapporterar att det inte dröjde länge innan Niclas fick erbjudandet om att ta hand om Frisport.

Distributionsbolaget Frisport har funnits sedan 2016 och handlar med jaktutrustning inom Sverige och Danmark. Det ägs av det norska bolaget Schou A/S och Niclas har tagit kontoret till Malung.

– Det föll sig ganska naturligt att flytta det hit, det ligger bara två tre timmar från Oslo. Jag tog med mig min gamla inköpare Joachim Skytt från jakten på Normark och vi håller på att komma i ordning i nya lokaler, säger Niclas Persson till Jaktjournalen.

Fler märken till Frisport

Joachim Skytt har jobbat ihop med Niclas i 15 år, och tar med sig en utökad portfölj till Frisport.

– Lapua, SK, VitaVuori, WeHunt, och Jakele bland annat, är nytt för Frisport. Jag är ju en jakttok och när jag slutade på Normark så ville jag fortsätta med samma sak, så det är en lyckoträff för mig, säger Joachim Skytt.

– Vi är kvar på marknaden och ska försöka förbättra det vi kan och effektivisera. Det ska väl gagna jaktsverige i slutändan, tycker jag, säger Niclas Persson.

Sökt handlartillstånd

I dagsläget säljer inte Frisport vapen. Men Niclas har ansökt om ett handlartillstånd och det viskas om att han ska introducera ett helt nytt vapenmärke i slutet av sommaren. 

– Det är lite för tidigt för att säga något. Men för att bli en fullvärdig distributör i jakten så tycker jag vi behöver lite vapen också.

Men ett helt nytt märke, vilken målgrupp riktar det sig till?
– Till jägare…bra försök, men jag vill inte avslöja mer nu. Men det kommer vara innovativt, det kan jag lova, säger Niclas Persson.