Norma lanserar ny knall-och-fall kula

Tyskland (JJ) Nu till helgen på årets IWA-mässa i Tyskland presenterar den svenska ammunitionstillverkaren Norma CC två nya jaktkulor med syfte på knall-och-fall effekt.

Norma satsar på nya kulor. Foto: Holger NIlsson

De två nya kulorna går under namnen Eco Strike och Tip Strike. En av dem är blyfri medan den andra innehåller bly. Kenneth Skoglund, säljare på Norma berättar att det hittills under utprovningen fällts cirka 100 vilt med Tip Strike-kulan.

– Djuren har haft en kort flyktsträcka och vi har jobbat för att få till en bra knall och fall effekt, säger han.

Tip Strike är en vidareutveckling av Ballistic tip och kan i det närmaste ses som ett mellanting mellan den kulan och en traditionell blyspets. Enligt Kenneth Skoglund får man räkna med något större köttbortfall på viltet till förmån för den kortare flyktsträckan.

Eco Strike är i sin tur en vidareutveckling av den blyfria Kalharikulan som nu försetts med en plastspets för bättre precision.

Tip Strike ligger på 170 grains i kaliber .308, 30-06 och 300 Win Mag. Utgångshastigheterna för de tre kalibrarna är 815, 875 och 970 meter per sekund.

Norma kommer presentera kulorna mer ingående nu till helgen under den stora jaktmässan IWA i tyska Nürnberg. Jaktjournalen kommer också finnas på plats och dela med sig nyheter på vår Facebooksida och vårt Instagramkonto.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Nya regler förbereder för licensjakt på järv

Inom några år kan det vara dags för licensjakt på järv. Naturvårdsverket presenterade på fredagen förslag på nya föreskrifter för rovdjur och där öppnas för möjligheten att länsstyrelserna ska fatta beslut om licensjakt på järv.
ANNONS ▼

Annonser