Norma känner av lågkonjunktur

Åmotfors (JJ) Ammunitionstillverkaren Norma känner av lågkonjunkturen och vinsten för 2011 blev lägre än väntat

Norma i Åmotfors gjorde 2011 en vinst på 35 miljoner före skatt. Ändå är företagets chef Torbjörn Lindskog oroad över utvecklingen.

– Under fjolåret kunde vi notera svackor i både USA och Spanien. Jag har under mina 16 år som vd i företaget aldrig varit med om något liknande, säger han till nwt.se

AKTUELLT

100 Pantera – långhållssatsning från Sauer

Under året lanserades Sauer 100 Pantera. Geväret är tänkt som ett alternativ för den som är intresserad av långhållskytte men ändå vill ha ett jaktvapen för rörlig jakt. Jämfört med tidigare versioner av Sauer 100 är det framförallt stockningen som är utvecklad. Den flutade pipan är 19 mm i diameter och 50 cm lång vilket ger ett förhållandevis kompakt vapen.

Doris – dreverkungens drottning

Thomas Ekroth, Umeå, har haft fem drevrar i sin ägo och alla har varit jakt- och utställningschampions. Den senaste, Vildtjärns Doris har haft fantastiska framgångar både i utställningsringen och på jaktprov. Om det funnits ett VM i drever hade Thomas definitivt varit världsmästare.

Filmade oskyggt lodjur

Vanessa Andersson filmade i tisdags ett lodjur som lunkade framför bilen i flera hundra meter. "Inte ett onormalt beteende", säger länsstyrelsens personal om lodjuret.

Annonser