Norges bästa jakthund befaras stulen – hittelön utfäst

En taxtik som i fjol utsågs till Norges bästa jakthund har försvunnit från hundgården hos ägaren. Man misstänker att hon stulits och det har utfästs en belöning på 20 000 norska kronor till den som kommer med avgörande tips.

Taxen Skogsletta´s BM Ura försvann från hundgården den veckan hennes valpar blev leveransklara. Foto: Privat

Taxtiken Skogsletta´s BM Ura försvann ur hundgården i Tobøl i Eidskog någon gång mellan den 3 och 4 augusti. Gården ligger åtta kilometer från landsgränsen till Sverige.

En granne har berättat han hörde en hund skalla kraftigt på natten och att det sedan blev tyst.

När ägaren Ida Helene Selliseth kom hem på morgonen den 4 augusti var hunden borta. Endast hennes fyra valpar, åtta veckor gamla och leveransklara, påträffades.

Norges bästa

Norges jägar- och fiskarförbund, NJFF, utsåg förra året den strävhåriga taxen Skogsletta’s BM Ura till Norges bästa jakthund. Alla raser bedöms när bästa hund koras.

Hon har fått drevcert både i Norge, Sverige och Finland och var Nordisk champion innan hon fyllt fyra år.

Man har letat i en radie av tre mil runt gården där Skogsletta’s BM Ura försvann men utan resultat.

Nu vädjar både ägaren och företrädare för jägare och hundfolk i Norge att taxens mystiska försvinnandet klaras upp. En belöning på 20 000 kronor har utfästs till den som kommer med tips som leder till en lösning.

Efterlysningen av hunden publiceras i norska mediakanalen Nearadio.

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼