Nordanstigs kommun mejlbombas efter vargbeslut

NORDANSTIG(JJ). Nordanstigs kommun har mejlbombats efter beslutet om att verka för en vargfri kommun. Efter att nyheten kommit ut i riksmedia har mejlen strömmat in - de flesta är kritiska till beslutet men det finns även positiva kommentarer.

Mejlboxarna i kommunkansliet i Bergsjö har gått varma den senaste tiden. Mejlen har strömmat in från hela landet. Bara unden en dag registrerades omkring 40 inkomna mejl.

Någon skriver att familjen lägger ner planerana på en semester i Nordanstig efter kommunens beslut och en annan person från Stockholm meddelar att han nu avbryter jakten på ett hus längs Nordanstigskusten.

Men det har även kommit några positiva mejl. I ett meddelande kallas fullmäktigeledamöterna för  rakryggade. 

Kommunalråden Stig Eng, C, och Sven-Åke Eriksson, C, har båda bifallit motionen från Sven-Erik Sjölund.
Men det förvånar dem att beslutet om ”att verka för en vargfri kommun i kontakter med olika myndigheter” skulle orsaka en sådan debatt. 
De båda säger till Sundsvalls Tidning att kommunen varken kan eller tänker förbjuda vargar innanför kommungränsen.

För att finna en liknande uppmärksamhet kring kommunen får man gå tillbaka till slutet av 70-talet. Då var det en idé om att spela kobingo på festplatsen Hoppskogen som fick känslorna att svalla. 
Det här uppger Sundsvalls Tidning.

AKTUELLT

Exceptionellt stora älgbetesskador i norr

Norrland (JJ) Myndigheten Skogsstyrelsen meddelar att statistiken från årets nu färdiga betesinventering är sammanställd. Resultatet visar områden Norrland med betesskador på tall, större än någonsin uppmätta.

Ny webb och app från Easyhunt

Kungsbacka (JJ) Easyhunt lanserar i dag, fredag, en ny webb och app som ersätter de gamla. Bland annat utlovas supersnabb karta med fastighetsgränser.

Annonser