Norbottenspets vann Skallkungen

Skarnäbbens Theia i det element hon trivs bäst i. Gårdagens seger var nog mer en fjäder i hatten för husse. Foto: Privat Medelpad (JJ) Ulf Grabbes tvååriga norrbottenspets Skarnäbbens Theia vann årets upplaga av Skallkungen, trädskällarnas SM. Det är första gången på 34 år en norrbottenspets tar hem segern i tävlingen.

– Det känns riktigt bra. Det var ju på tiden en norrbottenspets vann, säger Ulf Grabbe, Umeå som tävlade för Västerbottens kustlands lokalklubb.

Tävlingen som ägde rum på Lögdö vildmark i Medelpad, blev en utmaning för alla tolv startande ekipage. Under fredagen regnade det kraftigt för att övergå till stormvindar på lördagen och provets första tävlingsdag. Under söndagen hade dock vinden avtagit och förutsättningarna var goda.

– På sätt och vis var det rättvist. Det var samma förutsättningar för alla hundarna. På lördagen var det dåligt men på söndagen gick det bra för de flesta hundarna. Det var fina marker med gott om fågel.

Theia skällde två tjädertuppar och orrtup. Något som resulterade i slutresultatet 75 poäng.

På andra plats kom Häggingåsens Tha på 72 poäng och på tredjeplats Spetsbackens Kimo på 68 poäng.

AKTUELLT

Så blir lodjursjakten 2019

Länsstyrelserna är i färd med att fatta beslut om vinterns lodjursjakt. Flera län har redan fastställt tilldelningen. Här ser du vilka kvoter som meddelats.

Annonser