Nolltolerans för vildsvin i Karlskoga

Karlskoga (JJ) Karlskoga samhällsbyggnadsförvaltningen har tagit fram en viltvårdsplan där det råder nolltolerans för vildsvin.

Det enda vilt som det råder nolltolerans för är vildsvin, andra djur får man lära sig att leva med på rimliga nivåer även i tätorten, skriver man i planen

– Viltvårdsplanen ska vara så enkel och tydlig som möjligt och ska uppdateras en gång per år, säger stadsträdgårdsmästare Veronica Holmén som tagit fram planen.

Karlskoga är en naturnära stad och för de flesta djurarter är målsättningen att det ska finnas livskraftiga stammar på rimliga nivåer även inne i staden. Enda undantaget är vildsvin som betraktas som nya inslag i djurlivet och som det råder nolltolerans mot.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser