Nödvärnsskytt hörd av Jämtlandspolisen

Dalarna (JJ) Den jägare som under en älgjakt i Tansenreviret i höstas fällde en varg för att rädda livet på en jakthund har nu förhörts av Jämtlandspolisen och delgivits misstanke om brott.

I dag genomförde Poliser från Jämtlands län förhör med den jägare, hemmahörande i Dalarna, som tidigare i höstas sköt en varg under en älgjakt i Tansenreviret. Skytten delgavs brottsmisstanke för grovt jaktbrott.
Nödvärnsskottet mot vargen avskrevs inte av länsstyrelsens personal när de besiktade vargkroppen och hörde skytten. De valde i stället att skicka vidare ärendet till Polismyndigheten för utredning om misstänkt grovt jaktbrott.

Eftersom det fanns poliser i jaktlaget lades förundersökningen över på poliser tillhörande Polismyndigheten i Jämtlands län.

Beslut om eventuellt åtal väntas enligt åklagare tidigast i början av januari. 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser