Nio får dödade i vargattack

Södertälje (JJ) Ännu en vargattack mot får inträffade under torsdagsmorgonen i Södertälje. Den här gången dödades nio får i Hölö - en mil från de tidigare attackerna.

Nio tackor och lamm har dödats direkt i attacken eller avlivats på grund av de svåra skador de fått.

Under torsdagen blev det också känt att fårägarna i Molstaberg, som drabbats av de tidigare attackerna, överklagar jakten för att de vill att den utökas och förlängs till dess att vargparet i Sjundareviret skjutits.

Polisen i distriktet meddelade SVT Nyheter Stockholm under fredagsmorgonen att skyddsjakten fortfarande pågår, men ingen ur vargparet har ännu skjutits.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser