Nej till vargjakt

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket har avslagit en ansökan från en lantbrukare i Östanvik om skyddsjakt på två vargar i Furudalsområdet.

Länsstyrelsen i Gävleborg sa nej till skyddsjakt, länsstyrelsen i Dalarna förordade skrämselåtgärder och därefter skyddsjakt på den mest närgångna vargen. Viltskadecenter ansåg att vargarna inte uppträdde oskyggt. Naturvårdsverket konstaterade att det återstår tre av tidigare åtta vargar och att de inte har uppträtt onormalt.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser