Nej till sänkt bag limit

Arjeplog (JJ) Arjeplogs jaktvårdskrets har avslagit en motion från turistvärden Arnold Sundqvist, Bäverholmen, om att sänka nuvarande fångstbegränsningar på statens marker.

Sundqvist motionerade till jaktvårdskretsen med krav på en sänkning av fångstbegränsningen på statens marker från åtta ripor och två tjädrar per dag till den förra nivån på sex ripor och en tjäder per dag. Sundqvist menade att nuvarande regler gör det möjligt för jägarna att ödelägga fågelbestånden.
P-G Sundström, ordförande för Jägareförbundet Norrbotten argumenterade för att jakten inte har någon betydelse för fågelstammarna och att jaktreformen ovanför odlingsgränsen fungerat bra i Norrbotten. Han var dock kritisk till att de tre länen inför olika regler för jakten. Sundström informerade att Jägareförbundet arbetar för att införa guidetvång för utländska jägare i länet. Till ny ordförande för Arjeplogskretsen valdes Krister Alnkvist efter Ann-Christin Sundström.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser