Nedlagd förundersökning om skjuten hund

LYCKSELE (JJ) Under älgjakten i september polisanmäldes en jaktledare efter att han skjutit en jakthund. Nu läggs förundersökningen ner efter som det inte går att bevisa att jaktledaren handlat grovt oaktsamt.

I mitten av september blev en hund skjuten vid älgjakt i Lycksele kommun. Jaktledaren som avlossat skottet polisanmäldes för händelsen men nu lägger polisen ner förundersökningen.

– Den är nedlagd. Det går inte att bevisa att det har skett någon grov oaktsamhet, säger polisens förundersökningsledare Dan-Olov Jones, till folkbladet.nu

Enligt polisens undersökning finns det inget som visar att hunden skjutits med ett direktskott. Därmed kan man heller inte bevisa att mannen handlat grovt oaktsamt. 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser