Nederlag för polisen – Högsta förvaltningsdomstolen tar inte upp Tikka-ärendet

Fallet med Tobias Lindgrens licensansökan på en Tikka T3 Tac A1 har nått vägs ände. Nu meddelar nämligen Högsta förvaltningsdomstolen att de inte beviljar prövningstillstånd. Det är polismyndigheten som överklagat Kammarrättens beslut att godkänna licensansökan.

Tobias fick sin licens i vintras, nu meddelar också Högsta förvaltningsdomstolen att de inte kommer meddela prövningstillstånd.

Kammarrättens avgörande står därmed fast. Tobias Lindgren, Umeå har i flera rättsliga instanser drivit frågan om att han har rätt att få licens för jaktgeväret Tikka T3 Tac A1.

Han fick tidigt i vintras rätt i Kammarrätten men då överklagade polismyndigheten domen till Högsta förvaltningsdomen.

– Det känns skönt att Högsta förvaltningsdomstolen väljer att inte ge prövningstillstånd. Nu vinner ju kammarrättsdomen laga kraft, säger Tobias Lindgren.

Under våren har ett flertal licensansökningar på vapnet nekats trots kammarrättens dom. Tobias Lindgren menar att polismyndigheten gjort ett nationellt ställningstagande men att de nu får svårt att fortsätta neka jägare som vill söka licens för en Tikka T3 Tac A1

– Det finns inga skäl kvar att inte godkänna licensansökningar, säger han.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.

Därför är foxhounden Einar en värdefull varghund

– När jag läste i Jaktjournalen att finnarna jagar varg med hund, brann det till i huvudet på mig: En sådan hund ville jag ha. Det berättar värmländske jägaren Petter som äger american foxhounden Einar som det fällts ett 20-tal vargar för och som just nu hjälper den norska fårnäringen mot varg.
ANNONS ▼

Annonser