Nederlag för polisen – Högsta förvaltningsdomstolen tar inte upp Tikka-ärendet | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
Tobias fick sin licens i vintras, nu meddelar också Högsta förvaltningsdomstolen att de inte kommer meddela prövningstillstånd.
Nederlag för polisen - Högsta förvaltningsdomstolen tar inte upp Tikka-ärendet
Fallet med Tobias Lindgrens licensansökan på en Tikka T3 Tac A1 har nått vägs ände. Nu meddelar nämligen Högsta förvaltningsdomstolen att de inte beviljar prövningstillstånd. Det är polismyndigheten som överklagat Kammarrättens beslut att godkänna licensansökan.
Kammarrättens avgörande står därmed fast. Tobias Lindgren, Umeå har i flera rättsliga instanser drivit frågan om att han har rätt att få licens för jaktgeväret Tikka T3 Tac A1. Han fick tidigt i vintras rätt i Kammarrätten men då överklagade polismyndigheten domen till Högsta förvaltningsdomen. – Det känns skönt att Högsta förvaltningsdomstolen väljer att inte ge prövningstillstånd. Nu vinner ju kammarrättsdomen laga kraft, säger Tobias Lindgren. Under våren har ett flertal licensansökningar på vapnet nekats trots kammarrättens dom. Tobias Lindgren menar att polismyndigheten gjort ett nationellt ställningstagande men att de nu får svårt att fortsätta neka jägare som vill söka licens för en Tikka T3 Tac A1 – Det finns inga skäl kvar att inte godkänna licensansökningar, säger han.  

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!