Nederlag för polisen – Högsta förvaltningsdomstolen tar inte upp Tikka-ärendet

Fallet med Tobias Lindgrens licensansökan på en Tikka T3 Tac A1 har nått vägs ände. Nu meddelar nämligen Högsta förvaltningsdomstolen att de inte beviljar prövningstillstånd. Det är polismyndigheten som överklagat Kammarrättens beslut att godkänna licensansökan.

Tobias fick sin licens i vintras, nu meddelar också Högsta förvaltningsdomstolen att de inte kommer meddela prövningstillstånd.

Kammarrättens avgörande står därmed fast. Tobias Lindgren, Umeå har i flera rättsliga instanser drivit frågan om att han har rätt att få licens för jaktgeväret Tikka T3 Tac A1.

Han fick tidigt i vintras rätt i Kammarrätten men då överklagade polismyndigheten domen till Högsta förvaltningsdomen.

– Det känns skönt att Högsta förvaltningsdomstolen väljer att inte ge prövningstillstånd. Nu vinner ju kammarrättsdomen laga kraft, säger Tobias Lindgren.

Under våren har ett flertal licensansökningar på vapnet nekats trots kammarrättens dom. Tobias Lindgren menar att polismyndigheten gjort ett nationellt ställningstagande men att de nu får svårt att fortsätta neka jägare som vill söka licens för en Tikka T3 Tac A1

– Det finns inga skäl kvar att inte godkänna licensansökningar, säger han.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼