Nederlag för polisen – Högsta förvaltningsdomstolen tar inte upp Tikka-ärendet

Fallet med Tobias Lindgrens licensansökan på en Tikka T3 Tac A1 har nått vägs ände. Nu meddelar nämligen Högsta förvaltningsdomstolen att de inte beviljar prövningstillstånd. Det är polismyndigheten som överklagat Kammarrättens beslut att godkänna licensansökan.

Tobias fick sin licens i vintras, nu meddelar också Högsta förvaltningsdomstolen att de inte kommer meddela prövningstillstånd.

Kammarrättens avgörande står därmed fast. Tobias Lindgren, Umeå har i flera rättsliga instanser drivit frågan om att han har rätt att få licens för jaktgeväret Tikka T3 Tac A1.

Han fick tidigt i vintras rätt i Kammarrätten men då överklagade polismyndigheten domen till Högsta förvaltningsdomen.

– Det känns skönt att Högsta förvaltningsdomstolen väljer att inte ge prövningstillstånd. Nu vinner ju kammarrättsdomen laga kraft, säger Tobias Lindgren.

Under våren har ett flertal licensansökningar på vapnet nekats trots kammarrättens dom. Tobias Lindgren menar att polismyndigheten gjort ett nationellt ställningstagande men att de nu får svårt att fortsätta neka jägare som vill söka licens för en Tikka T3 Tac A1

– Det finns inga skäl kvar att inte godkänna licensansökningar, säger han.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Rätt älgdragare gör jakten både säkrare och trevligare

En stor del av den produktutveckling som gjorts av älgdragare och tillbehör har diskuterats fram av jägare. Tillverkare har tagit åt sig av önskemålen och förbättrat dessa maskiner som är oumbärliga när tunga älgar ska transporteras över stock och sten. Här presenterar vi två rena älgdragare och en ATV som blivit mycket populär bland jägarna.
ANNONS ▼

Annonser