Naturvårdsverkets nya Generaldirektör utsedd

Stockholm (JJ) Det har tagit rejält med tid i anspråk, men nu har Naturvårdsverket till slut fått en ny generaldirektör, sedan Maria Ågren aviserade sin avgång i december i fjol.

Ny Generaldirektör för Naturvårdsverket blir Björn Risinger, 55. Han kommer närmast från en tjänst som Generaldirektör för Hav och vattenmyndigheten och har tidigare också varit länsöverdirektör vid Länsstyrelsen i Skåne län.

Det var i förmiddags på Finansdepartementet meddelade den nya Generaldirektören i ett pressmeddelande.

”Regeringen har idag utnämnt Björn Risinger till generaldirektör och chef för Naturvårdsverket. Han kommer närmast från en tjänst som generaldirektör för Havs- och vattenmyndigheten och tillträder sin tjänst den 1 oktober.”

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser