Naturvårdsverket vill begränsa fällfångsten

Stockholm (JJ) Ett nytt förslag till nya föreskrifter om fällfångst har gått ut på remiss. Ett förslag som innebär att verket vill korta jakttiden för levandefångstfällor.

Nu skärper Naturvårdsverk föreskrifterna för fällfångst. Foto: Holger Nilsson.

Naturvårdsverket vill begränsa användningen av levandefångstfällor, ett förslag som ligger ute på remiss. Man vill att dessa fällor endast får användas från den 1 september till den 15 april. Går förslaget igenom skulle det innebära bland annat att grävlingsjakten inte får bedrivas med hjälp av fälla från den 1 augusti när grävlingen blir lovlig.

Den första månaden skulle därför grävlingsjakten bara få bedrivas med skjutvapen. Många jägare är upprörda över förslaget och kan inte se något argument varför fällfångst ska få en kortare jakttid än den traditionella med vapen.

Naturvårdsverket vill också förse vildsvinsfällor med elektroniskt larm. När sedan larmet har löst ut och fällan fångat ska den vittjas inom två timmar.

Remissvaren ska vara Naturvårdsverket tillhanda redan den 3 januari 2017.

AKTUELLT

Ulkeröd – en undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser