Naturvårdsverket stoppar lodjursjakten

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket upphäver länsstyrelsen i Norrbottens län beslut om licensjakt på lodjur. Dessutom beviljas inihibitionen av Västerbottens licensjaktsbeslut i väntan på prövning.

Naturvårdsverket har överprövat den överklagade licensjakten på åtta lodjur  som beslutats av länsstyrelsen i Norrbottens län.

Bedömningen är att länsstyrelsen inte visat att samtliga krav i jaktförordningen för licensjakt är uppfyllda. Naturvårdsverket beslutar samtidigt att jakten efter elva lon i Västerbottens län tills vidare ska stoppas (inhibition). Jaktstarten är enligt besluten den 1 mars 2016.

Länsstyrelsen i Norrbotten har enligt Naturvårdsverket i sitt beslut inte närmare motiverat, och inte heller visat att det finns ett acceptabelt och ändamålsenligt syfte med jakten och att det saknas annan lämplig lösning.

Naturvårdsverket tydliggör att det krävs att syftet utvecklas och motiveras i beslutet i förhållande till det regionala behovet av att reglera lostammen.

Samtidigt beslutar Naturvårdsverket länsstyrelsen i Västerbottens licensjaktsbeslut inihiberas i väntan på prövningen.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser