Naturvårdsverket JO-anmält

Stockholm (JJ) Riksföreningen för hänsynsfull jakt (RHJ) har JO-anmält Naturvårdsverket för deras beslut om skyddsjakt på vargen i Ringvattnet i vinter.

Föreningen anser att det var tjänstefel av naturvårdsverket att ge tillstånd till avlivning. Föreningen menar att vargen var ett värdefullt tillskott till den svenska vargstammen med sina gener. RHJ anser att Naturvårdsverket borde ha gjort fler försök att skrämma bort vargen, speciellt då det senare visade sig att vargen skrämts tillbaka till byn där dens slutligen sköts.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser