Naturvårdsverket inhiberar beslut om skyddsjakt efter järv i Jämtlands län

Jämtland (JJ) Jämtlands läns länsstyrelse har tidigare under hösten beslutat om skyddsjakt på 19 järvar i länet. Nu har en förening överklagat beslutet och yrkar på jaktstopp. Naturvårdsverket väljer därför att inhibera skyddsjakten.

För att en sådan här skyddsjakt ska inhiberas krävs en stor sannolikhet för att avgörandet ska ändras i sak. I Naturvårdsverket beslut går att läsa att man bedömer att så är fallet. Slutgiltigt avgörande i frågan kommer offentliggöras då beslutet är taget.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser