Naturvårdsverket drog tillbaka skyddsjakt

Kristinehamn (JJ) Värmlands länsstyrelses beslut om skyddsjakt på den varg som rivit får utanför Kristinehamn har dragits tillbaka av Naturvårdsverket, sedan jakten överklagats av vargvärnare.

Enligt SVT Värmlandsnytt skriver Naturvårdsverket i sitt beslut att man inte med säkerhet kan säga att det är varg som ligger bakom angreppet.

Länsstyrelsens rovdjursansvarige i Värmland Maria Falkevik menar att Naturvårdsverkets beslut reser en del frågor kring Länsstyrelsers möjligheter till egna initiativ.

– I det här fallet har besiktningsmännen vid de två olika besiktningarna bedömt varg till övervägande del. Vi ser inte att det är en osäkerhet i besiktningsresultatet. Vi vill gärna ha en dialog med Naturvårdsverket om vad de grundar beslutet på, i vägledningssyfte inför framtida beslut, säger Maria Falkevik till SVT Värmlandsnytt.

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser