Naturvårdsverket avslog överklaganden kring vargjakten i Dalarna

Dalarna/Stockholm (JJ) Naturvårdsverkets slutliga överprövning i sak av överklagandena som rör Länsstyrelsen i Dalarnas nya beslut om licensjakt på varg är klar. Överklagandena avslås nu meddelar Naturvårdsverket i ett pressmeddelande.

Länsstyrelsen i Dalarna hade i sitt nya beslut begränsat licensjakten till två revir och anpassat antalet vargar som får fällas utifrån de senaste inventeringsresultaten för de reviren i syfte att minska koncentrationen av varg i de områden där den är som tätast. Licensjaktens inriktning var att samtliga vargar i de två reviren skulle fällas vid licensjakten, i enlighet med viltförvaltningsdelegationens övergripande riktlinjer för vargjakten i länet.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Annonser