Naturvårdsverket avslår begäran om inhibition

Örebro(JJ) Naturvårdsverket avslår begäran om inhibition, gällande länsstyrelsens beslut om licensjakt på 12 vargar i Örebro län.

Länsstyrelsens beslut överklagades till Naturvårdsverket och i denna överklagan fanns alltså en begäran om att jakten skulle stoppas, vilket kallas inhibition.

Enligt Naturvårdsverkets bedömning så krävs det att sannolikheten är hög för att beslutet ska ändras i sak för att inhibition ska meddelas, detta menar Naturvårdsverket inte är fallet nu. Senare avgöra Naturvårdsverket ärendet slutligt.
Det här meddelar myndigheten på sin hemsida.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser