Naturskyddsföreningen kräver att det skjuts fler älgar

Karlskrona (JJ) – Det är första gången som jag varit med om att Naturskyddsföreningen vill ha mer jakt, säger Ulf Rosander på länsstyrelsen i Blekinge.

Naturskyddsföreningen i Blekinge vill att jägarna ska skjuta fler älgar.

I Blekinges vill Naturskyddsföreningen ha ökad jakt på älg och kronhjort.
– Det finns för många älgar i Blekinge. De hotar mångfalden och förstör möjligheterna till en naturlig föryngring av skogen. Det är det hårda betestrycket som leder till att många skogsägare tvingas kalhugga. Älgarna i Blekinge måste minska genom ökad avskjutning och tillåten skyddsjakt i särskilt utsatta områden, säger Åke Lindquist, ordförande för Naturskyddsföreningens länsförbund, till Sydöstran. Naturskyddsföreningen har överklagat länsstyrelsens avslag.
– Den stora älgstammen i Blekinge är en katastrof för skogen. Älgen äter upp allt, säger Owe Nodmar, Naturskyddsföreningens representant i Viltförvaltningsdelegationen i Blekinge län.

– Älgstammen är inte alls för stor i Blekinge. Det är mer än dubbelt eller tredubbelt så många älgar per hektar i flera av grannlänen, säger Thomas Ohlsson på Svenska jägareförbundet.

AKTUELLT

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Annonser