Nattjakt på dovhjort och mufflon

Södermanland (JJ) Efter en lång kamp har LRF fått ja till nattjakt både på mufflon och dovhjort i Södermanland.

Länsstyrelsen i Södermanland har sagt ja till skyddsjakt på mufflon och dovhjort nattetid.

LRF Södermanland skickade en skrivelse till länsstyrelsen i Södermanland i april 2014 med yrkande om att länsstyrelsen skulle ta fram rutiner som möjliggör skyddsjakt på hjort och mufflon även nattetid. Situationen i Södermanland är i vissa områden så hårt pressad när det gäller viltskador i gröda att det inte räcker med skyddsjakt inom ordinarie tid, man behöver kunna skyddsjaga när djuren verkligen gör skada.

När det gäller mufflon blev en ansökan beviljad under hösten för att skyddsjaga hela dygnet och med rörlig belysning.
Nu har det även beviljats för dovhjort med stöd från Naturvårdsverket, skriver Land-Lantbruk.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser