Natalie sköt sin första björn!

Glada jägare kring Nathalie Jonsson, Burträsk som sköt sin första björn på gångstånd, fr. v Peter Mårtensson, Jimmy Mårtensson, Nathalie Jonsson, Robert Salomonsson, Martin Otttosson, och Anders Mikaelsson Dorotea (JJ) Nathalie Jonsson, Burträsk, vann en björnjakt när Robert Salomonsson lanserade sin björnjaktsfilm i våras. I går fick hon vara med på sitt livs jakt som slutade med att hon sköt en björnhona på gångstånd.

Nathalie jagade tillsammans med Robert i skogarna kring Dorotea när Jimmy och Peter Mårtensson hittade en färsk björnspillning. 

Jägarna släppte hundarna Pilippa och Phazer som spårade cirka två kilometer innan upptaget kom. Hundarna skällde gångstånd ned mot en bäck där det visade sig vara två björnar som skilde på sig. Filippa gick upp i ett berg där Robert fanns och han släppte då sin blandrashund Frisko. Björnen fortsatte att bukta kring berget och Jimmy Mårtensson såg vid ett tillfälle björnen men kunde inte skjuta eftersom han inte såg hundarna.

Robert och Nathalie passade på drevlöpan när björnen vände och kom i sina bakspår rakt mot Robert och Nathalie. När björnen var på cirka 20 meters avstånd sköt Nathalie med sin 308:a. Björnen gick undan cirka 100 meter och därmed var det klart att Nathalie skjutit sitt livs första björn, en hona som vägde 50 kilo.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser