Närmare 50 stövare anmälda till Eksjöprovet

Eksjö (JJ) Till helgen arrangerar Smålands Stövarklubb det internationella elitprovet "Eksjöprovet" i skogarna runt Eksjö i Småland. 46 stövare är föranmälda.

Eksjöprovet är Sveriges största jaktprov för stövare. Elitprovet har med sina drygt 40 år på nacken blivit något av en institution och är mycket populärt.

– Man kan nog säga att det är det mest prestigefulla provet för stövare, säger Tomas Lööf, fullmäktige.

Han berättar att det kommer hundar från hela Sverige men även norska deltagare återfinns i startfältet.

– Vi strävar efter att erbjuda så bra provmarker som möjligt. Vi har bra kontakt med jakträttsinnehavare och vägvisarna är kunniga. Målsättningen är att varje provruta ska vara runt 1 000 hektar och de ska ligga inom en femmilsradie från Eksjö. I år har vi nog fått vidga den radien något.

Startfältet i år utgörs av 20 finskstövare, 19 hamiltonstövare, fyra schillerstövare, två smålandsstövare och en dunkerstövare.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kan man lita på Äbin?

Det finns många frågor och vissa tveksamheter kring Älgbetesinventeringen, Äbin. Metoden används som underlag för älgförvaltningsplanerna, men är hur går den till – och framförallt: Är resultaten tillförlitliga och användbara i viltförvaltningen?

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.
ANNONS ▼

Annonser