Närgången björn avlivad

Falun (JJ) Den björn som bland annat vält soptunnor i Lisselbo, har skjutits.

Ellinor Theorin, vilthandläggare vid länsstyrelsen Dalarna, säger att den sammanlagda bilden av den björn som bland annat välte soptunnor i Lisselbo under förra veckan gjorde att länsstyrelsen beslutade om skyddsjakt på björnen utan att någon ansökt om skyddsjakt.

Länsstyrelsen gjorde bedömningen att det rörde sig om samma björn som rört sig bland bebyggelsen i södra delen av Falun. För att undvika fortsatta problem skulle björnen avlivas.

–Den har orsakat skador på såväl bikupor som soptunnor och komposter, men det är framförallt det närgångna beteendet i kombination med att den hittar mat i trädgårdar och runt byggnader som gör att vi fattat beslut om att avliva björnen, säger Jonas Bergman, chef vid viltfunktionen vid länsstyrelsen Dalarna, till Dala Demokraten.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser