Namninsamling kräver att Sjundavargarna skjuts

Molstaberg (JJ) Det har startats en namninsamling på Internet där undertecknarna kräver skyddsjakt på vargarna som dödar får vid Molstabergs gård.

1 184 personer har undertecknat uppropet där man kräver skyddsjakt på vargarna som dödar får på Molstabergs gård. Bild: Skärmdump och Gettyimages

Drygt 60 får har dödats bara den senaste veckan på Molstaberg. Efter att länsstyrelsen nekat skyddsjakt har ägarna beslutat sig för att lägga ned lammproduktionen.

Turerna kring Molstabergs gård har väckt bestörtning bland människor som är skeptiska till vargpolitiken  På tisdagen startades en namninsamling med krav om skyddsjakt på Sjundavargarna.

I skrivande stund är det 1 184 personer som undertecknat uppropet.

”Det är inte rimligt att den enskilda djurägaren som har ett avtal med länsstyrelsen om att stängsla över tid (en djurägare har skyldighet att hålla sina djur innanför staket, inte skyldighet att hålla statens vilt utanför) inte får det bedömt som att vederbörande gör allt som står i hens makt för att skydda sina djur”, heter det bland annat i uppropet.

Namninsamlingen finns här.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Annonser