Något färre älgar fälldes i Kronobergs län

Småland(JJ) Det fälldes något färre älgar i Kronobergs län under det senaste jaktåret, jämfört med det föregående.

Det har fällts 3 000 älgar i länet under det senaste jaktåret.
– Men det fälldes nog ett 50-tal älgar till i det skötselområde varifrån siffrorna av någon okänd anledning inte kommit in än, säger jaktvårdskonsulent Elias Turesson, jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet, till Smålandsposten/smp.se.

Resultatet blir att cirka 100 färre älgar sköts under det senaste jaktåret. Målsättningen gällande kalvaskjutningen uppnådes nästan. Avskjutningen stannade på 56 procent av andelen fällda älgar, målet var 60 procent. Målsättningen att inte fälla fler tjurar än hondjur uppnåddes.
Det här rapporterar Smålandsposten/smp.se.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser