Näckströms Trolle vann årets Tax-SM

Varberg (JJ) Drev-SM, i Hallands Taxklubbs regi, avgjordes måndagen den 4 november i Nösslinge och omkringliggande marker. Efter ett återbud kom 20 hundar till start.
Näckströms Trolle och Torbjörn Krig, Östergötland, vann SM i drev för taxar. Foto: Eva von Celsing.

SM-vinnare blev Näckströms Trolle och Torbjörn Krig från Östergötlands Taxklubb, tätt följd av Gotlands representant, Klackebos Ulli och Roger Johansson, båda på 49 poäng. Ludvig Ludde och Solveig Ekelund, Upplands Taxklubb, kom på tredje plats, passerad med bara en poäng. Vädret på provdagen var bra med avtagande vind, en och annan regnskur, till och med en solglimt då och då.  Vilttillgången var relativt god i provrutorna, som alla låg inom lodjurens utbredningsområde i Hallands län.

En hund tog en haretta och det var den enda hunden, som inte fick upp rådjur. Två hundar fick fatt i rådjur, som gick på långskjuts och mycket provtid gick till spillo innan hundägarna fick fatt i sina hundar igen. En hund tog upp räv, som troligtvis gick i gryt.

Svenska Taxklubbens lokalavdelningar anordnar drevprov var för sig och vinnaren i respektive avdelning kvalificerar sig för deltagande i SM. Förutom en representant från var och en av de 20 lokalavdelningarna är föregående års SM-vinnare direktkvalificerad att delta. Varje hund bedöms av två domare. Förutom domarna från Hallands Taxklubb hade 13 lokalavdelningar skickat domare till tävlingen.

Resultat (10 bästa):   

1. J Näckströms Trolle, SN, Torbjörn Krig, ÖTK, 1:a rå 49 p

2. SEvCh SEJdCh Klackebos Ulli, KN, Roger Johansson, GTK, 1:a rå 49 p

3. SEvCh SEJdCh Ludvig-Ludde, KNM, Solveig Ekelund, UTK, 1:a rå 48 p

4. SEJdCh Segoltorps Saga, SN, Uno Littorin, VTK, 1:a rå 48 p

5. NOJdCh SEJdCh, Bäckelyckans Ally, SNM, Åke Nygren, BDTK, 1:a rå 47 p

6. J SEJdCh Måsebo Sulan, SNM, Lotta o Lennart Strandell, SkbTK, 1:a rå 46 p

7. J Butas Etter-Näzzla, SNM, Mats Nilsson, SkåBTK, 1:a rå 46 p

8. SEvCh NordJdCh Suttaröns Västman, SNM, Olov Björlin, ÖlTK, 1:a ha 45 p

9. SEJdCh Måsebo Råttan, SNM, Lotta o Lennart Strandell, SkbTK, 1:a rå 43 p

10. J SEJdCh Kolmilans Lamborghini L-son, KNM, Ann-Louise Larsson, JHTK, 1:a rå 43 p

Domarna som dömde vid Drev-SM. Foto: Eva von Celsing.
   

AKTUELLT

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser