Mystisk älgsjukdom i Tibro?

Tibro (JJ) Ännu en älg med mystiska symptom har hittats i Tibrotrakten. I fjol hittades sju självdöda älgar med blodfyllda lungor och med höga halter av kolibakterier i kroppen.

  Den senaste älgen var i så dåligt skick att den fick avlivas av viltvårdare.Kroppen har skickats till Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA) som även analyserade kroppar från de tidigare älgarna.Då kunde SVA dock bara konstatera att älgarna troligen dött av brist på föda.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser