Mycket bakterier i älgkött

Uppsala (JJ) Älgkött som säljs har ofta alldeles för höga halter av bakterier.

En ny studie från Livsmedelsverket visar att cirka 75 procent av de viltkött som saluförs har för höga bakteriehalter.
Aja Kautto, veterinärinspektör på Livsmedelsverket anser att hygienen måste förbättras. En del av de testade köttet var otjänligt som människoföda och den vanligaste orsaken var att köttet innehöll för höga halter av e-koliebakterier.
För att oskadliggöra bakterierna ska köttet värmas upp till minst 70-75 grader och vara varmt genom hela steken.

AKTUELLT

Så blir lodjursjakten 2019

Länsstyrelserna är i färd med att fatta beslut om vinterns lodjursjakt. Flera län har redan fastställt tilldelningen. Här ser du vilka kvoter som meddelats.

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Annonser