Mp och V stoppar vargjakt

Stockholm (JJ) Regeringens samarbetspartier säger nej till utökade rättigheter för den som vill skydda sina tamdjur mot rovdjur.

Regeringen har övervägt att på prov tillåta att en djurägare skjuter en varg som hotar en hund eller tamboskap i fäboddrift. Jordbruksminister Ann-Christin Nykvist har tvingats backa i frågan inför budgetförhandlingarna där man kommit överens med miljöpartiet och vänsterpartiet om att man ska hålla samma linje i rovdjurspolitiken. Varken mp eller v är intresserade av att utöka djurägares rätt till skyddsjakt på varg utanför inhägnade områden.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser