Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Inte vad man räknar med att stöta på när man går ut genom dörren på morgonen. Foto: Privat

Det var Sveriges Radio P4 Halland som var först med att rapportera om den döda älgtjuren. Lisbeth Claesson har fortfarande inte smält händelsen.

– Det var en mycket märklig upplevelse. Jag har bott här på gården i 30 år och vi har haft älgar som ätit äpplen i trädgården varje år, men det har aldrig dött någon älg här, säger Lisbeth Claesson när Jaktjournalen ringer upp.

Lisbeth har undersökt älgen lite närmare och upptäckt skador på magen på den. Det kan röra sig om stångskador, kollision med ett fordon eller en skottskada. Eftersom älgen inte är upphängd och slaktad än vet man inte med säkerhet.

Strax innan Jaktjournalen nådde Lisbeth fick hon reda på att älgen, eftersom den dog i hennes trädgård, tillfaller henne.

– Ja, det är min älg. Det blir hemskt mycket kött. En granne som är jägare uppskattade slaktvikten till över 200 kilo, säger hon.

Nu gäller det att få tagit hand om den stora älgtjuren så fort som möjligt.

– Jag ska kontakta min gamla svåger. Han är jägare och kan nog hjälpa mig. Annars får ett lokalt jaktlag hjälpa mig, säger Lisbeth.

 

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser