Mötte varg på rävjaktspremiären i Tegsnäset

Tegsnäset (JJ) När den kände rävjägaren Jörgen Nygren från Tegsnäset i Västerbotten var ute och spanade efter räv vid tvåtiden på natten stötte han ihop med en varg.

Jörgen Nygren, Tegsnäset, hann med att ta en bild av vargen han mötte på väg hem från rävjakt.

Jörgen fick syn på vargen på cirka 300 meters avstånd och hann med att ta ett par bilder.
– Det var en häftig upplevelse som man inte torde få vara med om igen, skriver Jörgen i ett brev till Norrlandsredaktionen.

Dagen efter att Jörgen fotograferat vargen möttes Elin Johansson i grannbyn Granö av ett blodbad bland familjens kaniner och höns.
Buren med kaninerna var uppsliten och av de två kaninerna han man bara hittat en tass. I hönsgården fanns bara blod och fjädrar att finna.

– Händelsen ska polisanmälas och spillning ska skickas till Länsstyrelsen för utredning, säger Elin Johansson till Västerbottens Kuriren.

Michael Schneider, rovdjurssamordnare vid Länsstyrelsen Västerbotten, meddelar att en besiktningsman ska åka ut till Granö på måndagen. Han tycker dock att det låter otroligt att det i det här fallet skulle röra sig om en varg.

– En varg borde inte ha någon anledning att komma så nära bebyggelse. De kan fälla fullvuxna älgar och nu finns det gott om älgkalvar i skogen. Spillningen på platsen är mycket intressant. Då kan vi göra en dna-analys, säger han till VK

Ungefär ett 50-tal rapporter om vargobservationer kommer in till Länsstyrelsen i Västerbotten varje år.

 

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser