Motioner om rovdjur antogs vid SJF-stämma

Sänkt vargstam och lättnader i inventeringsreglerna för lodjur var innebörden i två motioner som antogs när Jägareförbundet Värmland höll årsstämma i lördags.

En av motionerna som stämman biföll handlade om reglerna för inventering av lodjur, att stammen i dag underskattas. Enklare regler för kvalitetssäkring efterlyses.

Den andra motionen handlade om vargstammen:

”Uppfattningen är att nuvarande vargstam kan sänkas utan att det bryter mot internationella åtaganden i form av Bernkonventionen och EU:s art- och habitatdirektiv”, skriver Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Såväl ordförande Anders Olsson som den övriga styrelsen omvaldes.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kan man lita på Äbin?

Det finns många frågor och vissa tveksamheter kring Älgbetesinventeringen, Äbin. Metoden används som underlag för älgförvaltningsplanerna, men är hur går den till – och framförallt: Är resultaten tillförlitliga och användbara i viltförvaltningen?

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.
ANNONS ▼

Annonser