Motionär jagad av björn – "jag var livrädd" | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
7 månader sedan björn
En motionär hade ett obehagligt björnmöte i Ljusne i Gävleborg natten mot onsdagen. Arkivbild Gettyimages och karta Google maps
Motionär jagad av björn - "jag var livrädd"
22-årige Linus Karlsson blev natten mot onsdagen jagad av en björn under en löprunda i Ljusne i Gävleborg. Han fick panik och sprang så mycket han förmådde för att komma undan björnen.
Aftonbladet berättar att Linus Karlsson begav sig ut på en träningstur strax efter midnatt mellan tisdag och onsdag. Han sprang över en skolgård och in på en asfalterad gångväg när han hörde att det small till bredvid honom. Han fortsatte springa men hörde då krafsande ljud bakom sig. – Då vände jag mig om och kikade samtidigt som jag sprang, och då ser jag att det är en fullvuxen björn som jagar mig, berättar Linus Karlsson för Aftonbladet. Han fick panik och sprang allt vad han orkade mot ett närliggande bostadsområde.

Livrädd

– Jag var livrädd, jag tänkte inte så mycket. Flyktinstinkten tog vid och adrenalinet pumpade, det var bara att springa, säger Linus till Aftonbladet. Björnen lufsade efter honom och försvann inte förrän Linus kom till ett bostadsområde. Han har hört tips om att man ska uppträda lugnt, kanske lämna en tröja på marken, men de råden är svåra att följa i en stressad situation, menar Linus. Hans slutsats är att löpturer på nätterna kanske inte längre går att genomföra ensam i Gävleborg. – Jag kanske inte ska ut och springa mitt i nätterna. Och om man är ute och springer kanske man inte ska göra det helt själv, säger han till Aftonbladet.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!