Motion om åtelkameraanvändning

Stockholm Före detta landsbygdsministern Eskil Erlandsson har tillsammans med centerpartisten Anders Åkesson lämnat in motion om en förändring av lagen så att åtelkameror får användas utan tillstånd.

De två centerpartisterna skriver i motionen att kameran kan möjliggöra en effektiv jakt på vildsvin genom att användas: vid s.k. åtelplatser där foder i syfte att locka till sig vildsvinen läggs ut. Syftet med dessa kameror är att både jägare och markägare ska skaffa sig kunskap om vildsvinens dygnsrytm och vilka individer som besöker platsen för att med denna kunskap kunna bedriva en korrekt och förvaltande avskjutning.

Vidare menar de två motionärerna att åtelkameror kan avstyra inbrott och stölder bland entreprenörer på landsbygden. Allmänheten ska dock naturligtvis upplysas genom utmärkning om att området är kameraövervakat.

Eskil Erlandsson och Anders Åkesson skriver att det finns ett behov av lagändring. 

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser